Terug naar de krant

NRC Het geheim van Rijswijk

Op 7 maart 1985 is er een bandje tot laat op de avond aan het repeteren in een kantoorpand in Rijswijk, als er twee zwaarbewapende mannen binnenkomen. Drie van de bandleden worden doodgeschoten. Al snel is er het vermoeden dat de bandleden slachtoffer zijn geweest van een vergissing. Waarom is er zo weinig informatie over de zaak te vinden? En waarom is het onderzoek naar deze drievoudige moord ooit stilgelegd?

wo - 10 november 2021
Aflevering 3: De nabestaanden

Aflevering 3: De nabestaanden

Anna Korterink gaat op bezoek bij Leo Simais, de leider van het coldcaseteam in Den Haag. Simais was niet persoonlijk betrokken bij het politieonderzoek, maar weet wel te vertellen dat de zaak inmiddels is verjaard. Nieuw onderzoek, in de vorm van een cold case, is daarom niet mogelijk. Toch is er een kans, zegt Simais, om de zaak nieuw leven in te blazen: als deze maatschappelijk weer relevant wordt. Daarvoor moet ze op zoek naar meer nabestaanden. Wat weten zij (nog) over de zaak?

Presentatie: Anna Korterink

Productie: Mirjam van Zuidam

Montage: Jan Paul de Bondt

Muziek: Rufus van Baardwijk

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in