Wie wint de Boon? An Olaerts en Guinevere Claeys over 'De gevangenisjaren'

Wie wint de allereerste editie van de Boon, de gloednieuwe Vlaamse literatuurprijs voor fictie en non-fictie enerzijds en voor kinder- en jeugdliteratuur anderzijds. In deze podcast stellen we u de vijf genomineerden voor in elke categorie. Beginnen doen we met ‘De gevangenisjaren’ van Erdal Balci en ‘Films die nergens draaien’ van Yorick Goldewijck en Yvonne Lacet. 

Het jeugdboek ‘Films die nergens draaien’ gaat over het leven durven aanpakken op het moment dat het zich aandient, zo zeggen de auteurs. Collega Veerle Vanden Bosch stelt de roman aan u voor. 

‘De gevangenisjaren’ van Volkskrant-columnist Erdal Balci is een autobiografische roman over een Turkse man die naar Nederland komt en merkt hoe hij gevangen zit in zijn en in de Nederlandse cultuur. Onze columniste An Olaerts las het boek en gaat erover in gesprek met chef Letteren Guinevere Claeys.  

 

Journalist An Olaerts| Presentatie Guinevere Claeys en Veerle Vanden Bosch| Redactie Guinevere Claeys| Eindredactie Bart Dobbelaere| Audioproductie en Muziek Niels De Keukelaere | Chef  Podcast Bart Dobbelaere  

See omnystudio.com/listener for privacy information.

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Datum:
Duur:

Meer afleveringen van DS Letteren