#164 Angelique Van Ombergen. De drie boeken die je moet gelezen hebben volgens wetenschapster bij de Europese Ruimtevaart Organisatie Angelique Van Ombergen.

Angelique Van Ombergen (1989) werkt als wetenschapster bij de ESA, de Europese Ruimtevaart Organisatie. Haar titel is: Discipline Lead for Life Sciences at European Space Agency. Wat dat precies betekent, legt ze in deze podcast zelf uit, maar het is supercool. Ze is doctor in de medische wetenschappen en professor. Ze heeft ook verschillende boeken geschreven, ondermeer 321 superslimme dingen die je moet weten over wetenschap. 

Ze woont samen met haar vrouw Femke en hun twee kindjes Rover en Donna afwisselend in Nederland en in België. Ik zocht haar op in hun huis in Haasdonk bij Beveren in Oost-Vlaanderen. Angelique zat nog volop in een online vergadering toen haar vrouw mij binnenliet. 

We gingen aan de grote livingtafel zitten. Ze vertelt over voorlezen aan de kinderen, over de verdeling van de boeken tussen Nederland en België, over hoe ze als kind een obsessie had voor atlassen. Ze vertelt hoe ze soms denkt dat ze alleen maar zou willen schrijven, teruggetrokken als een kluizenaar. Over vergaderen in Japan, over Belgische experimenten in de ruimte. En ik vraag haar of ze zelf astronaut wil worden. Ze legt uit waarom niet. 

Alle boeken en auteurs uit deze aflevering vind je in de shownotes op wimoosterlinck.be 


De drie boeken van Angelique Van Ombergen zijn: 

1. Haruki Murakami: Kafka on the Shore 

2. J.K. Rowling: Harry Potter and the Philosopher's Stone 

3. Dallas Campbell: Ad Astra. An Illustrated Guide to Leaving the Planet 


Eerdere gasten in deze podcast zijn: Wim Opbrouck, Evi Hanssen, Stijn Meuris, Michèle Cuvelier, Lara Chedraoui, Johan Braeckman, Sophie Dutordoir, Freek de Jonge, Roos Van Acker, Imke Courtois en vele anderen.

Datum:
Duur:

Meer afleveringen van drie boeken