#185 Fred Brouwers. De drie boeken die je moet gelezen hebben volgens radiopresentator Fred Brouwers

Fred Brouwers (1948) is gepensioneerd radiopresentator; hij werkte lang voor Klara, voor televisie presenteerde hij vele jaren de Koningin Elisabethwedstrijd. Hij presenteert ook geregeld klassieke concerten en schreef verschillende boeken over klassieke muziek. Ik ging bij Fred Brouwers thuis langs, hij woont in Heusden-Zolder. Zijn vrouw zat in de zetel met een gebroken enkel - ze was van de trap gesukkeld - ze zat in de zetel een boek te lezen.

We gingen naar zijn bureau vol boekenkasten om daar over zijn drie boeken te praten.  Hij vertelt over zijn leraar Nederlands in het middelbaar die hem boeken liet lezen die in die tijd verboden waren in het katholieke onderwijs. Hij vertelt over een boek van hem dat net in New York verschenen is. Ik vraag hem of hij de radio niet mist en wat hij het belangrijkste moment uit zijn carrière vindt.


Alle boeken en auteurs uit deze aflevering vind je⁠⁠ in de shownotes op wimoosterlinck.be⁠⁠

Abonneer je op de gratis nieuwsbrief: ⁠⁠wimoosterlinck.substack.com⁠⁠

Wil je de podcast steunen? Bestel je boeken dan steeds via de ⁠⁠link op wimoosterlinck.be!⁠⁠ Merci.


De drie boeken van Fred Brouwers zijn: 

1. Multatuli: Max Havelaar

2. Hans Fallada: Der Trinker

3. Amin Maalouf: Leon L’Africain


Luister ook naar de drie boeken van: ⁠⁠Roos Van Acker⁠⁠⁠⁠Ish Ait Hamou⁠⁠⁠⁠Imke Courtois⁠⁠⁠⁠Wim Opbrouck⁠⁠⁠⁠Evi Hanssen⁠⁠⁠⁠Stijn Meuris⁠⁠⁠⁠Michèle Cuvelier⁠⁠⁠⁠Lara Chedraoui⁠⁠⁠⁠Johan Braeckman⁠⁠⁠⁠Sophie Dutordoir⁠⁠⁠⁠Freek de Jonge⁠⁠ en ⁠⁠vele anderen⁠⁠.

Datum:
Duur:

Meer afleveringen van drie boeken