VALS PLAT - Peter Van Petegem, de Peetfather

In deze VALS PLAT ontvangen Max, Jappe en Dirk de Peetfather van het Vlaamse wielrennen: Peter Van Petegem. Als ex-winnaar van Parijs-Roubaix is hij de ideale man om mee in discussie te gaan over deze editie van de Hel van het Noorden.


Na de razendspannende zege van wereldkampioene Lotte Kopecky bolde ook Mathieu van der Poel in zijn regenboogtrui als eerste over de meet in de snelste Parijs-Roubaix ooit. Door de hedendaagse hogesnelheidskoersen komt de veiligheid van de renners plots weer hoog op de agenda. Een spekgladde Koppenberg en de veelbesproken chicane bij het Bos van Wallers zijn maar enkele voorbeelden daarvan.


Verder wordt er in deze aflevering aandacht besteed aan de mooiste overwinningen van de Peet, maar ook aan zijn grootste teleurstelling. Hij heeft in elk geval een palmares verzameld om u tegen te zeggen: tweemaal de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, een paar WK-medailles en nog veel meer. Of hoe we Van Petegem in een notendop kunnen beschrijven: bietensap, teamgeest en bierdouches op en naast de fiets.


00:00 Intro

01:12 Een dieet van selder

12:53 Chic(ane) gedaan, Lotte en Mathieu!

25:43 De Peet als kopman

35:20 Geen fan van de wielersupporters

40:00 Zeker safety first!

1:00:48 De carrière van Van Petegem

1:11:02 Vooruitbllik

1:14:23 Jonge wolven

1:19:52 Kijkersvragen: over WK’s, dubbels en Team Quick-Step

1:30:35 Giveaway

1:32:29 Outro

Datum:
Duur:

Meer afleveringen van Friends of Sports

  • X&O's - End of an era?

    De eerste ronde van de NBA play-offs nadert zijn ontknoping. En voor het eerst sinds 2005 hebben zowel LeBron James, Kevin Durant als Stephen Curry die niet overleefd (of zelfs niet gehaald). De volgende generatie lijkt het nu echt te...
  • LO STADIO - Kampioen Inter pakt tweede ster, kers op de Atalantaart en het degradatiespook

    Inter is kampioen en dat moesten Vincent en Wes weten. In de nieuwe - en zwart-blauw gekleurde - aflevering hebben we het extra lang over de tweede ster van de Nerazzurri. Geen zorgen: ook de rest van de competitie wordt niet overgeslagen.
  • OEP Z’N BAKKES #28: UFC 301, de koning van Rio

    Deze zaterdag landt de UFC in één van de bakermatten van de MMA: Rio de Janeiro, Brazilië. Het is een card zonder veel grote namen, maar dat blijken achteraf vaak de spectaculairste te zijn. Extra argument voor dat laatste is de...