Blauwvintonijn: de terugkeer van een reuzenroofvis

Als er één vis is die je nooit meer mag eten, dan is het wel de majestueuze Blauwvintonijn. Dat weet iedereen. Toch? Rond het begin van de eeuw stonden de bestanden op instorten, met name door een sterk toegenomen wereldwijde honger naar sushi, waar de blauwvintonijn een onmisbaar ingrediënt voor is. Maar hoe staat het er nu mee? 

🐟

De Visdetective gaat langs bij Marinus Noordenbos, een IJmuidense vishandelaar die verliefd werd op Japan (en in Japan: hij vond er zijn vrouw) en die nu op een industrieterrein een van beste sushirestaurants van Nederland runt. Hij doet namelijk het ondenkbare: hij importeert blauwvintonijn. 

🐠

Met tonijnexpert pur sang Steven Adolf, schrijver van twee boeken over de gigantische roofvis en onafhankelijk visserij-adviseur bespreken de detectives verder de staat van de Blauwvintonijn. En of het niet gewoon tòch kan: af en toe van blauwvintonijn genieten

🐡

Datum:
Duur:

Meer afleveringen van De Visdetective

  • Blauwvintonijn: de terugkeer van een reuzenroofvis

    Als er één vis is die je nooit meer mag eten, dan is het wel de majestueuze Blauwvintonijn. Dat weet iedereen. Toch? Rond het begin van de eeuw stonden de bestanden op instorten, met name door een sterk toegenomen wereldwijde honger...
  • Seaspiracy: fake visnieuws

    Is Seaspiracy, de nieuwe Netflix-docu over vis en visserij, een belangrijke film of sensatiebeluste troep?
  • Mosselen: Waarom eten Nederlanders ze niet?

    Mosselen zijn rare diertjes. Ze zijn familie van de slak in je tuin èn de octopus, maar zitten zelf het liefst op een bank in Waddenzee of de Oosterschelde. En ze doen alsof ze planten zijn want ze laten zich uitstekend zaaien,...