#04 - Zure matten

De belangrijkste les die Joëls eetweek ons leert is dat je een knapperig kippenvelletje maakt met een laagje boter tussen kip en vel. Hiske drukt haar kippetjes liever plat voor ze in de oven gaan, maar dat is niet het enige punt van discussie deze week. Gelukkig biedt Mees, onze vriendin in Kopenhagen, een compromis. In een studio gevuld met kunstmatige aroma’s doet Joël uit de doeken hoe je zure matten à la sterrenrestaurant Lastage moet maken. Luisteraar Willemijn worstelt met haar eiwittoetjes; waarom blijven ze nooit overeind? We schieten te hulp. 


🍝 Stuur een foto + uitleg van je mislukte gerecht via Instagram of Twitter

🍗 Hoe je een kip vlindert

📩 info@meervandit.nl

🎒 Squla (probeer 14 dagen gratis uit)


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Datum:
Duur:

Meer afleveringen van Makkelijke eters

  • #14 - Toetje

  • #13 - Muesli

    Hiskes bruineboterverslaving is tot een hoogtepunt gekomen, nu ze ontdekt heeft dat het eigenlijk overal heel lekker bij is, van clafoutis tot doperwtjespasta. Ondertussen verdiepte Joël zich in Indonesië in de kunst van het satérijgen,...
  • #12 - Boterhamworst

    Terwijl Hiske deze week een film keek genoot Joël van corail – het voortplantingsorgaan van de coquille. Zodra ook alle andere eetbare geslachtsdelen aan bod zijn gekomen bespreken we een ander soort vleesgerecht: boterhamworst. Het...

Meer afleveringen van Makkelijke eters

Meer afleveringen