4️⃣ Harde en smedige kaas met Marije van der Poel
We hozen en roeien onszelf naar het eiland waar Marije van der Poel, de gast in deze aflevering, Boeren Goudse Oplegkaas maakt. We bespreken waarom zij en andere boeren harde kaas maken, in Nederland én daarbuiten. We duiken in de invloed van seizoenen, leren in de reportage bij de makers van Remeker wat een natuurkorst is, en komen er achter wat de betekenis van het woord smedig is. En we hebben een onverwachte special guest!
Om mee te proeven met deze aflevering heb je nodig: Vacherin Mont d’or, Comté vieux, Boeren Goudse Opleg, Remeker Pracht, en Salers. Qua drinken proeven wij zelf even niets, maar tippen we om eens iets geks als sake te proberen.
SHOWNOTES
De website van Hoeve Waterrijk waar we te gast waren.
Een plaatje naar het wetenschappelijke artikel waar Lieven het over had vind je op onze site, evenals de Kaas ansichtkaarten die Marije van ons cadeau kreeg.
En op onze instagram vind je een filmpje van de onverwachte schattige special guest.
- Datum:
- Duur:
Meer afleveringen van Kaas
-
🧀 Trailer van een podcast over kaas
Een trailer van een podcast over kaas. Voor meer informatie kijk op www.kaaspodcast.nl -
1️⃣ Geitenkaas en rauwe melk met Joël Broekaert
In deze eerste aflevering proeven we met smaakkenner Joël Broekaert een kaasplankje met alleen maar geitenkazen. -
2️⃣ Witschimmels en biologische kaas met Mathilde van Otterloo
Schimmels zijn awesome! We hebben onszelf uitgenodigd aan tafel bij Mathilde van Otterloo, zij maakt Mathilde’s kaas in Amsterdam west.