3️⃣ Roodflora en retronasale aroma’s met Hiske Versprille
Schokkend nieuws voor veel kaasliefhebbers: roodschimmel bestaat niet! Roodflora wel, en dat is wat Joppe en Lieven deze aflevering bespreken in de keuken van niemand minder dan... Hiske Versprille. Zij werd nog niet zo lang geleden in een restaurant ondersteboven geblazen door taleggio met wat toevoegingen. En waarom stinkt dit soort kaas eigenlijk zo, en hoe ruik je retronasaal? Lieven experimenteert met Mathilde uit de vorige aflevering om haar Hansje rood te maken, maar of dat lukt…
Als je mee wil proeven heb je nodig een: Langres, Taleggio, Burg, Maroilles en… Epoisses. We drinken Pommeau van Holystook.
MAROILLESHOWNOTES:
🎧 Hiske haar verhaal over de kazu Marzu in de Echt Gebeurd podcast
🎞 De film die Joppe bespreekt heet Bienvenue chez les Ch’tis
👨🍳 Het Foodtube filmpje waar Adriaan van Raab can Canstein een Souffle au Maroilles maakt
🧀 Steun de podcast door Kaas ansichtkaarten te kopen
- Datum:
- Duur:
Meer afleveringen van Kaas
-
🧀 Trailer van een podcast over kaas
Een trailer van een podcast over kaas. Voor meer informatie kijk op www.kaaspodcast.nl -
1️⃣ Geitenkaas en rauwe melk met Joël Broekaert
In deze eerste aflevering proeven we met smaakkenner Joël Broekaert een kaasplankje met alleen maar geitenkazen. -
2️⃣ Witschimmels en biologische kaas met Mathilde van Otterloo
Schimmels zijn awesome! We hebben onszelf uitgenodigd aan tafel bij Mathilde van Otterloo, zij maakt Mathilde’s kaas in Amsterdam west.