2️⃣ Witschimmels en biologische kaas met Mathilde van Otterloo
Schimmels zijn awesome! We hebben onszelf uitgenodigd aan tafel bij Mathilde van Otterloo, zij maakt Mathilde’s kaas in Amsterdam west. In de reportage achterhalen we de mythe van de Arena kaas, en het kaaswoord van de aflevering is biologisch. Ook bespreken we AOP, AOC en BOB - de beschermde namen van productiewijzen.
Als je mee wil proeven heb je maarliefst vijf kazen nodig: Skeapsrond, Hansje, Chaource, Brie de Melun en een rijpe Camembert.
SHOWNOTES
We hebben op “de Franse overheid site” gezocht naar het filmpje dat Mathilde noemde, maar konden het helaas niet vinden. Mocht iemand het vinden, mail alsjeblieft naar hallo@kaaspodcast.nl
Koop hier kaarten met Kaas artwork er op om te delen met je kaasminnende vrienden!
- Datum:
- Duur:
Meer afleveringen van Kaas
-
🧀 Trailer van een podcast over kaas
Een trailer van een podcast over kaas. Voor meer informatie kijk op www.kaaspodcast.nl -
1️⃣ Geitenkaas en rauwe melk met Joël Broekaert
In deze eerste aflevering proeven we met smaakkenner Joël Broekaert een kaasplankje met alleen maar geitenkazen. -
2️⃣ Witschimmels en biologische kaas met Mathilde van Otterloo
Schimmels zijn awesome! We hebben onszelf uitgenodigd aan tafel bij Mathilde van Otterloo, zij maakt Mathilde’s kaas in Amsterdam west.