#111 Kliekjes
Een bakje koude pasta, wat gekookte kip, een slappe halve courgette en een restje knoflooksaus. In de koelkast zetten is een ding, maar er vervolgens iets lekkers mee maken is heel wat anders. Jeroen komt uit een gezin waarin eten weggooien verboden was én hij heeft er net een boek van Tamar Adler (Vogue, New York Times) over gelezen. Hij mag dus even uitleggen hoe je dat doet, restverwerking.
Van een heuse kliekjes filosofie, tot bewaartips, smaakmakers en vooral heel veel ideeën voor restverwerking. Het komt allemaal aan bod in deze aflevering. Zelfs voor het drankje gebruikt Jeroen een restje jam. En een spiksplinternieuwe limited edition van Hendrick’s Gin, dat dan weer wel.
In het supplement een uitgebreid interview met Sander Overeinder, chef van o.a. VRR, Vuurtoreneiland en Stadsbakkerij As.
Je kan meestemmen voor de top 10 smaakmakers uit de voorraadkast.
Alle recepten en informatie van deze aflevering staan in de shownotes.
Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
- Datum:
- Duur:
Meer afleveringen van Wat Schaft de Podcast
-
Menu | Indiaase gebakken rijst / worstvlees / pubers die koken
Wat kiest een puber uit die een paar dagen alleen thuis is? -
#114 Spareribs
Alles wat je altijd al wilde weten over spareribs, maar waar je niet naar durfde te vragen. -
Menu | Fesenjan / Kokoscurry / Aleppo peper
Annie heeft ideale gerechten voor singles en stelletjes. Jeroen verdubbelt maar.